SPURGOS SU
ŠOKOLADINIU
GLAISTU
INGREDIENTAI (12 SPURGŲ)
• 100 ml pieno
• 2 kiaušiniai (vidutinio dydžio)
• 2 valg. š. aliejaus (± 30 ml)
• 130 g universalių miltų
• 1 arbat. š. kepimo miltelių (± 5 ml)
• Žiupsnelis kepimo sodos
• 60 g cukraus
• 2 arbat. š. vanilinio cukraus (± 10 ml)
Glaistas
• 50 g juodojo šokolado
• 20 g sviesto
• 40 g cukraus pudros
• 1 valg. š. vandens (± 15 ml)
NAUDOTI GAMINIAI
Silikoninė žiedų forma, L25 47 katalogo puslapyje
MicroCook ąsotis 1 L
PARUOŠIMAS
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Supilkite visus ingredientus į Eazy greitkratį
600 ml iš eilės. Uždenkite greitkratį ir kratykite, kol
tešla bus paruošta.
3. Supilkite tešlą į 2 silikonines žiedų formas
(pastatytas ant šaltų orkaitės grotelių). Ertmes
užpildykite iki pusės.
4. Kepkite 15–20 min. (arba kol dantų krapštukas,
įsmeigtas ir ištrauktas, bus švarus). Palikite
pastovėti 10 min. ir tik tada atsargiai išimkite iš
kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.
5. Į MicroCook ąsotį 1 l sudėkite sviestą ir šokoladą,
uždenkite ir kaitinkite mikrobangų krosnelėje 1 min.
30 sek. 360 vatų galingumu. Jei šokoladas neištirpo,
pašildykite dar 30 sekundžių. Sudėkite cukraus
pudrą ir pamaišykite siaura silikonine mentele.
Turėtumėte gauti mišinį su gumulėliais. Supilkite
vandenį ir toliau maišykite, kol mišinys taps
vienalytis ir blizgus.
6. Merkite spurgas į MicroCook ąsotyje esantį
mišinį.
7. Palikite pastovėti 30 min., kad glaistas apstingtų.
Siauroji silikoninė
mentelė, K18 37 katalogo puslapyje
Eazy greitkratis 600 ml,
B55 - 48 katalogo
puslapyje
PATARIMAS: Apibarstykite spurgas šokoladu ar
migdolais, susmulkintais sūrio malūnėliu.