SVOGŪNŲ SRIUBA
SU SŪRIO SKREBUČIAIS
Paruošimo trukmė: 20 min.
Gaminimo laikas: 34 min.
INGREDIENTAI (4 PORCIJOMS)
800 g svogūnų
15 ml alyvuogių aliejaus
.
.
• 2 česnako skiltelės
(smulkintos)
2 daržovių sultinio kubeliai
·
.
●
●
.
●
lauro lapelis
1 l vandens
Druskos ir pipirų
100 g sūrio (,,Emmentaler" ar
kitokio)
kietojo sūrio (tarkuoto)
12 mažų duonos riekių
Termosas maistui 475 ml
rasite mūsų spalio mėnesio
leidinyje.
PARUOŠIMAS
1. Nulupkite svogūnus, perpjaukite per pusę ir susmulkinkite su
Super Dicer pjaustyklės ambiomis grotelėmis.
2. 2 l puode įkaitinkite aliejų ant vidutinio kaitrumo liepsnos.
Sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol pasidarys skaidrūs.
Sudėkite česnaką ir kepkite dar 2 min.
3. Sutrupinkite sultinio kubelį, įdėkite lauro lapą, įpilkite
vandens, druskos ir pipirų ir užvirkite. Sumažinkite kaitrą ir
palikite virti 10 min.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C (išėmus orkaitės groteles).
5. Ant šaltų orkaitės grotelių padėkite silikoninį padėklą
kepiniams. Ant kiekvienos duonos riekės uždėkite tarkuoto
sūrio ir išdėliokite riekes ant padėklo kepiniams.
6. Kepkite apyt. 10-12 min.
7. Patiekite karštą sriubą su duonos riekelėmis.
PATARIMAS: Jei sriuba gavosi per saldi, svogūnų saldumą
sumažinkite įpildami 5-10 ml acto.
* Silikoninis padėklas kepiniams su krašteliu puikiai tinka
ruošiant šį patiekalą
Super Dicer rasite mūsų
spalio mėnesio leidinyje.
Silikoninį padėklą kepiniams su
krašteliu rasite Rudens-žiemos
katalogo 7 psl.
L22 38,50 €