KOKOSINIS
PYRAGAS SU
BRAŠKĖMIS
Paruošimo trukmė: 20 min.
Gaminimo laikas: 30 min.
Palikti pastovėti: 5 min.
PARUOŠIMAS
INGREDIENTAI (12 PORCIJŲ)
• 200 g kvietinių miltų
• 2 a/š kepimo miltelių
• 50 g kokoso drožlių
• 100 g cukraus
• 1 v/š vanilinio cukraus
• 4 lašai migdolų esencijos
• 3 kiaušiniai
• 100 g tirpinto atvėsinto sviesto
• 100 ml pieno
Aptepimui:
• 200 g plakamosios grietinėlės
• 1 v/š vanilinio cukraus
• 2 v/š cukraus
• 250 g neriebaus tepamojo varškės
sūrio/varškės
• 20 g kokosų drožlių
• 500 g braškių
SUSIJĘ GAMINIAI
Easy Speedy,
rasite katalogo 15 psl.
1. Tešlos paruošimas: sumaišykite miltus su kepimo
milteliais ir prasijokite į maišymo dubenį 3,5 l. Suberkite
kokosų drožles, cukrų, vanilinį cukrų ir migdolų esenciją
ir viską išmaišykite. Supilkite kiaušinius, sviestą ir pieną.
Uždenkite dubenį dangčiu ir kelis kartus pakratykite, kol
visi ingredientai susimaišys.
2. Dar kartą atsargiai išmaišykite plastikine šluotele
plakimui. Padėkite išvalytą silikoninę formą Princesė ant
šaltų orkaitės grotelių ir supilkite tešlą. Kepkite iki 180 °C
įkaitintoje orkaitėje, įjungus kaitinimą iš viršaus ir apačios,
apyt. 30 minučių. Iškepus, palikite pyragą pastovėti apie 5
minutes, o tada išimkite jį iš formos. Palikite atvėsti.
3. Su Easy Speedy išplakite plakamąją grietinėlę su
vaniliniu cukrumi ir cukrumi iki standžių putų. Neriebią
varškę ištrinkite su kokosų drožlėmis iki vienalytės masės.
Grietinėlę įmaišykite į varškės masę.
4. Nuplaukite ir išvalykite braškes. Užtepkite varškės masę
ant atvėsusio biskvito ir išdėliokite braškes smailiaisiais
galais į viršų.
5. Patarimas: Jei norite kelių sluoksnių pyrago, atitinkamai
padidinkite produktų kiekius. Trijų sluoksnių „nuogam“
tortui padauginkite visus produktų kiekius iš 3. Recepte
nurodyti kiekiai vieno sluoksnio pyragui.
Maišymo dubuo 3,5 l,
rasite katalogo 5 psl.
Silikoninė forma Princesė,
rasite Juodojo penktadienio
pasiūlyme
Šluotelė plakimui,
rasite katalogo 18 psl.