PISTACIJŲ IR KARDAMONO
PYRAGAS SU APELSININIU GLAJUMI
Paruošimo trukmė: 10 min.
Gaminimo laikas: 13 min.
Palikti pastovėti: 10 min.
INGREDIENTAI 4–6 PORCIJOMS
• 75 g stiklinės universalių miltų
• 60 g stiklinės cukraus
• 35 g stiklinės pistacijų, smulkiai
sukapotų su SuperSonic, taip pat
pasilikite šiek tiek papuošimui
• 5 ml kepimo miltelių
• 1 ml malto kardamono
• 2 kiaušiniai
• 45 ml pieno
• 45 ml augalinio aliejaus
• 1 ml vanilės ekstrakto
• Apelsininis glajus
• 180 g cukraus pudros
• 55 g minkšto sviesto
• 30 ml apelsinų sulčių
• 5 ml apelsino žievelės
PARUOŠIMAS
1. Maišymo dubenyje 2,75 l plakimo šluotelės pagalba
sumaišykite miltus, cukrų, kapotas pistacijas, kepimo miltelius ir
maltą kardamoną.
2. Sudėkite kiaušinius, pieną, aliejų ir vanilės ekstraktą į Eazy
greitkratį 350 ml, uždenkite ir kratykite, kol viskas gerai
susimaišys.
3. Supilkite masę iš Eazy greitkračio į maišymo dubenį ir maišykite
silikonine mentele, kol gausite vienalytę tešlą.
4. Įdėkite Pro Ring žiedą į MicroPro serijos grilį ir patepkite apačią
ir dangtį nedideliu kiekiu aliejaus.
5. Supilkite tešlą į Pro Ring žiedą, uždėkite grilio dangtį žemoje
padėtyje ir šildykite mikrobangų krosnelėje 10–13 min. 600 vatų
galingumu.
6. Palikite pastovėti 10 min. ir išimkite iš formos. Plona silikonine
mentele nuimkite Pro Ring žiedą ir išimkite pyragą iš MicroPro
serijos grilio didele silikonine mentele.
7. Į Extra Chef Supersonic su plaktuvo priedu sudėkite visus
glajaus ingredientus. Traukite virvelę, kol gausite vienalytę masę.
8. Kai pyragas atvės, supjaustykite jį vienodais sluoksniais. Plona
silikonine mentele padenkite biskvitą plonu glajaus sluoksniu
ir uždėkite ant viršaus kitą biskvito sluoksnį. Aptepkite glajumi
pyrago šonus ir viršų. Apibarstykite kapotomis pistacijomis.