ALAUS
DUONA
Paruošimo trukmė: 5 min.
Gaminimo laikas:: 1 h
SUDEDAMOSIOS DALYS
APYT. 1 KG DUONOS
•
•
•
•
600 g universalių miltų
2 a/š kepimo miltelių (± 10 ml)
2 a/š druskos (± 10 ml)
150 g sėklų ar riešutų (moliūgų,
saulėgrąžų, linų sėmenų, sezamų sėklų,
graikinių riešutų)
• 500 ml alaus
• 15 g sviesto + 1 v/š miltų (UltraPro indui
padengti)
• 1 v/š vandens (± 15 ml)
PARUOŠIMAS
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius
Maišymo dubenyje 4,5 l. Suberkite druską,
sėklas, supilkite alų ir maišykite silikonine
mentele, kol gausite beveik elastingą
vientisą masę.
3. Patepkite UltraPro 1,8 l sviestu ir
pabarstykite vienu valgomuoju šaukštu
miltų.
4. Supilkite tešlą į UltraPro ir apšlakstykite
1 valgomuoju šaukštu vandens.
5. Uždenkite ir kepkite apie 45 minutes.
Nuimkite dangtį ir kepkite dar apie 15 min.
6. Išimkite kepalą iš formos ir palikite
atvėsti ant orkaitės grotelių.