Rimi)
AŠTRIOS LAŠIŠŲ SALOTOS
SU MANGAIS
LAŠIŠOS SU ŽOLELIŲ
LAŠIŠŲ FILĖ MEDAUS IR
SOJŲ GLAISTE SU JAUNAIS
SVIESTU
IR PAVASARINĖMIS
DARŽOVĖMIS
IR AVOKADAIS
BROKOLIAIS
lengvas | 4 asm. | 50 min.
lengvas | 2-4 asm. | 35 min.
lengvas | 4 asm. | 55 min.
2 pakelių po 25o g lašišų filė RIMI be
kaulų, be odos
100 g rudųjų ryžių
2 šaukštelių paprikos miltelių
1 šaukštelio kuminų
1 šaukštelio raudonėlių
druskos ir pipirų pagal skonį
1 saliero stiebo
5 g laiškinių česnakų
2 mangų
1 avokado
kelių lapelių mėtų ir kalendrų
1 žaliosios citrinos
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
½ aitriosios raudonosios paprikos
1 šaukštelio rudojo cukraus
Glaistui:
2 unt. po 250 g lašišos su sviestu
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 česnako skiltelių
12 mažų morkų
12 žaliųjų smidrų
250 g ankštinių žirnių
2 šaukštų sviesto
% šaukštelio peletrūnų
druskos, pipirų pagal skonį
laiškinių česnakų papuošimui
½ citrinos papuošimui
4 šaukštų medaus
2 šaukštų sojų padažo
% citrinos
1 didelės česnako skiltelės
1 šaukštelio šviežiai tarkuoto imbiero
2 šaukštų aliejaus
pipirų pagal skonį
1 šaukštelio sezamų sėklų
Patiekimui:
kelių svogūno laiškų
2 unt. po 250 g jaunų brokolių
1. Lašišų filė nusausinkite su popieriniu
rankšluosčiu.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C°.
2. Didelėje keptuvėje ant vidutinės kai-
tros įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Suber-
kite kapotą česnaką, pagardinkite druska
ir pipirais, pakepkite apie 1 minutę.
3. Sudėkite nuplautas mažas morkas,
2. Sezamų sėklas kelias minutes pake-
pinkite ant įkaitintos keptuvės.
3. Česnako skiltelę nulupkite ir susmul-
kinkite. Dubenyje sumaišykite išvardytus
glaisto produktus.
4. Lašišų filė gabalus dėkite į paruoš-
tą glaistą, pavoliokite, kad pasidengtų
glaistu iš visų pusių. Sudėkite filė gabalus
į kepimo skardą, užpilkite likusiu glaistu.
Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje
apie 12 minučių.
5. Brokolius galite išvirti pasūdytame
vandenyje arba garuose.
1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant
pakuotės.
2. Vidutinio dydžio dubenyje išmaišykite
prieskonius: paprikos miltelius, kuminus, įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite
čiobrelius, raudonėlius, druską. Imkite
lašišų filė, supjaustykite gabaliukais ir
įtrinkite prieskonių mišiniu.
3. Įkaitinkite keptuvę, dėkite lašišų filė
ir kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių.
Iškeptą filė padėkite į lėkštę atvėsti.
4. Mangus ir avokadą nuplaukite,
perpjaukite per pusę, išimkite kaulus, su
šaukštu išskaptuokite minkštą vaisių dalį
ir supjaustykite kubeliais.
5. Saliero stiebą supjaustykite kubeliais.
apie 9 minutes, kol morkos trupu-
tį suminkštės. Smidrus nuplaukite,
pašalinkite sukietėjusias stiebų dalis ir
dėkite troškinti kartu su morkomis apie
2 minutes. Prie troškinamų daržovių
suberkite cukrinius žirnelius, peletrūnus,
druskos, pipirų, uždėkite sviesto.
4. Lašišą dėkite ant kepimo popieriumi
išklotos skardos. Pabarstykite pipi-
rais, uždėkite viršuje sviestą, kuris yra
pakuotėje, ir šaukite į įkaitintą iki 180
°C orkaitę. Kepkite apie 10-12 minučių.
Į lėkštę dėkite lašišos gabalėlį, troškintas
daržoves, patiekalą papuoškite laiškiniais
česnakais ir citrinos skiltele.
6. Iškeptus filė gabalus dėkite ant lėkš-
tės, apipilkite likusiu glaistu, ant viršaus
užberkite sezamų, papuoškite smul-
kintais svogūno laiškais ir patiekite su
brokoliais.
6. Laiškinius česnakus ir mėtas sukapo-
kite.
7. Paruoškite padažą. Dubenyje išmaišy-
kite citrinos žievelę, 2 šaukštus citrinos
sulčių, smulkiai sukapotą aitriąją raudo-
nąją papriką, cukrų ir druską su aliejumi.
8. Į dubenį suberkite ryžius, sudėkite
supjaustytus avokadą, mangus, salierą, saldiklis - pabandykite jais
skanint glotnučiui.
Žimiai
" yra nataralus
kubeliais supjaustytą lašišų filė, užber-
kite kapotų žolelių, užpilkite padažo,
papuoškite citrinos riekele.
56 : DRUSKA ir pipirai