VAISIAI IR DARŽOVĖS
ŽALIEJI GLOTNUČIAI
lengvas | 2 asm. | 25 min.
Viską sutrinkite su elektriniu plakikliu iki vienti-
sos masės. Jei per tiršta, įpilkite daugiau skysčio,
norimo augalinio pieno ar vandens.
1. Kivių, bananų ir žaliųjų lapinių
kopūstų („Kale“) glotnutis
2 kivių
1 avokado
25 g mažujų špinatų
1 banano
2 lapų be kotų žaliųjų lapinių kopüstų
1-2'saujų ledo kubelių
2. Želmenų glotnutis su mėtomis
3 šaukštų susmulkintų kviečių želmenų
2 mėtos šakelių
4 supjaustyto ananaso
1 didelės kriaušės
2 ilgojo agurko
1-2 saujų ledo kubelių
3. Žaliųjų vynuogių, avokadų, špinatų
ir ispaninių šalavijų sėklų glotnutis
200 g žaliųjų vynuogių
25 g mažujų špinatų
1 avokado
200 ml augalinio pieno (migdolų, sojų ar kt.)
2 šaukštelių ispaninių šalavijų sėklų
4. Želmenų, geltonyjų kivių ir
bananų glotnutis
3 šaukštų susmulkintų kviečių želmenų
2 geltonųjų kivių
4 ananaso
1 banano
250 ml kokosų vandens
2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių
5. Špinatų, mangų ir bananų
glotnutis
50 g mažujų špinatų
1 mango
1-2 bananų
250-300 ml augalinio pieno (migdoly, sojų
ar kt.)
pavasaris 2021
23