VAISIAI IR DARŽOVĖS
KIVIŲ IR ANAKARDŽIŲ
RIEŠUTŲ DESERTAS
PATARIMAS
ŽALIŲ VAISIŲ SALOTOS
VG
lengvas | 2 asm. | 20 min.
Kad supjaustyti obuoliai ir
kriaušės netamsėtų, pamer-
kite juos į citrinų rūšštimi
parūgštintą vandenį.
lengvas | 4 asm. | 30 min.
200 g besėklių žaliųjų vynuogių
1 žalio obuolio
3 geltonyjų kivių
1 žaliosios citrinos sulčių
2 šaukštų medaus
čiobrelių lapelių
6 kivių
160 g anakardžių riešutų
500 ml vandens
½ citrinos sulčių
1 šaukšto kokosų aliejaus
1 šaukšto klevų sirupo
2 šaukštų augalinio pieno (sojų, migdolų
ar kt.)
kokosų drožlių papuošimui
1. Vynuogių uogas atskirkite nuo šakelių
ir perpjaukite pusiau.
2. Obuolį nuplaukite, perpjaukite per
pusę, išimkite sėklytes plonai supjaus-
tykite.
1. Anakardžius užpilkite šaltu virintu
vandeniu, supilkite citrinos sultis ir palai-
kykite per naktį, kad išbrinktų.
3. Kivius nulupkite ir supjaustykite.
Medų sumaišykite su žaliosios citrinos
sultimis.
4. Vaisius sudėkite į dubenį, užpilkite
medaus padažo, išmaišykite ir sudėlioki-
te į mažesnius indelius.
5. Ant žalių vaisių salotų užberkite čio-
brelių lapelių.
2. Į virtuvinį trintuvą suberkite anakar-
džius, supilkite kokosų aliejų, klevų siru-
pą, augalinį pieną, 2 šaukštus vandens,
kuriame mirko riešutai. Viską sutrinkite
iki vientisos masės, sudėkite į stiklines ir
palikite šaltai apie 30 minučių.
3. Vieną kivį nulupkite, supjaustykite
griežinėliais. Kitus kivius nulupkite ir
sutrinkite iki vientisos masės.
4. Į stiklines su anakardžių kremu, dėkite
kivių masę, papuoškite kivio griežinėliu
ir kokosų drožlėmis.
pavasaris 2021
21