Rimi)
GRAŽGARSČIŲ, AGURKŲ
IR ŽIRNELIŲ ANKŠČIŲ
SALOTOS
lengvas | 4-6 asm. | 30 min.
2 trumpavaisių agurkų
40 g gražgarsčių
250 g ankštinių žirnių
½ jauno brokolio
50 g brokolių daigų
150 g sūrio „Mini Mozzarella“
2 šaukštų citrinos sulčių
2 šaukštų garstyčių „Dijon"
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
200 g graikiško jogurto
druskos, pipirų pagal skonį
1. Agurkus nuplaukite, perpjaukite
per pusę ir susmulkinkite pusžie-
džiais, užberkite druskos ir palikite
koštuve virš kriauklės ar dubens, kad
nuvarvėtų agurkų sultys.
2. Puode užvirkite vandenj. Pasi-
ruoškite dubenį šalto vandens su
ledu. Imkite ankštinius žirnelius,
merkite 1 minutei į verdantį vande-
nj, traukite ir iš karto dėkite į „ledo
vonią“ atvėsti. Tada perkelkite ant
popierinio rankšluosčio ir nusausin-
kite. Tą pačią procedūrą padarykite
su brokoliais. Žirnelius ir brokolius
susmulkinkite.
3. Pasigaminkite padažą. Dubenyje
citrinos sultis sumaišykite su garsty-
čiomis. Nuolat plakdami padažą, po
truputį pilkite alyvuogių aliejų. Pada-
žą pagardinkite druska ir pipirais.
4. Lėkštėse paskleiskite po šaukštą
jogurto, pašlakstykite aliejaus, dėlio-
kite gražgarstes, paruoštas daržoves,
brokolių daigus, užmeskite mocare-
los, užpilkite padažo, pagardinkite
druska ir pipirais.
PATARIMAS
Rinkdamiesi gražgarstes ar
kitas salotas, atkreipkite
dėmesį į jų lapelius. Jei
šie susiraitę, pavytę ar su
rudomis dėmelėmis, reiškia,
kad salotos senstelėjusios
ir neatskleis geriausių savo
skonio ir aromato savybių.
DRUSKA ir pipirai