Rimi leidinys - NEBEGALIOJA - p. 18 *

thumbnail - „Rimi“ leidinys - Išpardavimų produktai - salotos, citrinos, mozzarella, sultys. 18 puslapis.
18 / 69

* Galioja šiose Rimi parduotuvėse

Žiūrėti daugiau

Šio leidinio produktai

 
Rimi) GRAŽGARSČIŲ, AGURKŲ IR ŽIRNELIŲ ANKŠČIŲ SALOTOS lengvas | 4-6 asm. | 30 min. 2 trumpavaisių agurkų 40 g gražgarsčių 250 g ankštinių žirnių ½ jauno brokolio 50 g brokolių daigų 150 g sūrio „Mini Mozzarella“ 2 šaukštų citrinos sulčių 2 šaukštų garstyčių „Dijon" 6 šaukštų alyvuogių aliejaus 200 g graikiško jogurto druskos, pipirų pagal skonį 1. Agurkus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir susmulkinkite pusžie- džiais, užberkite druskos ir palikite koštuve virš kriauklės ar dubens, kad nuvarvėtų agurkų sultys. 2. Puode užvirkite vandenj. Pasi- ruoškite dubenį šalto vandens su ledu. Imkite ankštinius žirnelius, merkite 1 minutei į verdantį vande- nj, traukite ir iš karto dėkite į „ledo vonią“ atvėsti. Tada perkelkite ant popierinio rankšluosčio ir nusausin- kite. Tą pačią procedūrą padarykite su brokoliais. Žirnelius ir brokolius susmulkinkite. 3. Pasigaminkite padažą. Dubenyje citrinos sultis sumaišykite su garsty- čiomis. Nuolat plakdami padažą, po truputį pilkite alyvuogių aliejų. Pada- žą pagardinkite druska ir pipirais. 4. Lėkštėse paskleiskite po šaukštą jogurto, pašlakstykite aliejaus, dėlio- kite gražgarstes, paruoštas daržoves, brokolių daigus, užmeskite mocare- los, užpilkite padažo, pagardinkite druska ir pipirais. PATARIMAS Rinkdamiesi gražgarstes ar kitas salotas, atkreipkite dėmesį į jų lapelius. Jei šie susiraitę, pavytę ar su rudomis dėmelėmis, reiškia, kad salotos senstelėjusios ir neatskleis geriausių savo skonio ir aromato savybių. DRUSKA ir pipirai

Kiti Rimi leidiniai

Naujausi leidiniai