VAISIAI IR DARŽOVĖS
ŠPARAGAI SU KIAUŠINIAIS
MARŠKINĖLIUOSE IR
KREMINE KUKURŪZŲ KOŠE
(POLENTA)
vidutinis | 2 asm. | 45 min.
200 g mažųjų smidrų
½ poro
100 g kukurūzų kruopų „Polenta“
2-4 kiaušinių
1 šaukšto acto
1 citrinos
2 šaukštų lydyto sviesto kepimui
sviesto košei pagardinti
mėgstamų daigų patiekimui
druskos, pipirų pagal skonį
1. Išvirkite kukurūzų košę, kaip nurodyta
ant pakuotės. Košę pagardinkite druska
ir sviestu.
2. Porus supjaustykite ir apkepkite su
lydytu sviestu.
3. Mažuosius smidrus nuplaukite,
nusausinkite ir sudėkite ant kepimo po-
pieriumi išklotos skardos. Pašlakstykite
alyvuogių aliejumi, pagardinkite tarkuota
citrinos žievele, druska ir pipirais. Dėkite
smidrus į įkaitintą iki 180 °C orkaitę,
kepkite apie 5 minutes.
4. Dėkite puodą su vandeniu virti,
įberkite žiupsnelįị druskos, įpilkite acto ir
užvirinkite. Su plakimo šluotele padary-
kite vandens sūkurį, įmuškite kiaušinį ir
pavirkite 4 minutes. Išvirtą kiaušinį labai
atsargiai ištraukite iš vandens plokščiu
šaukštu.
5. Į lėkštę dėkite kukurūzų košės, keptų
smidrų, virtą kiaušinį, keptų porų, pa-
šlakstykite citrinos sulčių, pagardinkite
druska ir pipirais. Papuoškite daigais.
Plonesni smidny koteliai
išverda greičiau. tačiau tuo
kygla pavojus juos
pačiu
pervirti ar perkepti
pavasaris 2021
17