Rimi)
PAVASARINĖ MINESTRONE
PATARIMAS
SRIUBA
Kad smidrai kuo ilgiau
išliktų švieži, jų koteliai
turėtų būti laikomi drėgnai.
Jų galus apvyniokite drėgnu
popieriniu rankšluosčiu,
sudėkite į plastikinį maišelį
arba sandarų maistinį indelį
ir laikykite vėsiai šaldytuve.
lengvas | 4 asm. | 1 val.
½ šaukštelio kalendrų sėklų
2 šaukštų lydyto sviesto arba aliejaus
2 skiltelių česnako
½ svogūno
% raudonosios aitriosios paprikos
1 mažo poro
1 citrinos tarkuotos žievelės
½ pankolio
1 saliero stiebo
250 g žaliųjų pupelių
150 g ankštinių žirnių
25 8 svogūnų laiškų
50 g mažujų špinatų
200 g jaunų smidrų
150 g šaldytų žaliųjų žirnelių
1 šaukštelio raudonėlio
druskos ir pipirų pagal skonį
1. Įkaitinkite puodą su aliejumi. Česnako
skilteles ir svogūną nulupkite, susmul-
kinkite kubeliais. Suberkite susmulkintą
česnaką ir sutrintas kalendrų sėklytes,
pipirus į įkaitintą puodą su aliejumi.
Maišydami pakepkite apie 30 sekundžių.
Suberkite svogūną, tarkuotą citrinos
žievelę, susmulkintą aitriąją papriką
ir dar pakepkite apie 3-5 minutes, kol
svogūnas suminkštės. Sudėkite supjaus-
tytą porą, susmulkintą pankolį ir saliero
stiebus.
2. Į puodą supilkite 1,5 I vandens, padi-
dinkite kaitrą ir užvirinkite. Į verdanti
vandenį suberkite supjaustytas žaliąsias
pupeles ir žirnelių ankštis, žirnelius, smi-
drus. Kaitrą sumažinkite iki vidutinės.
Įberkite druskos pagal skonį. Daržoves
virkite apie 5 minutes, kol suminkštės.
3. Sudėkite špinatus ir raudonėlius,
pavirkite apie 10 sekundžių.
4. Sriubą pilkite į dubenėlius, patiekite
su mėgstama duonele.
16 : DRUSKA ir pipirai