Čia pateikiamas parduotuvės Rimi leidinys nuo - iki - - peržiūrėkite jį ir raskite naujausius nuoladios. Naujausios savaitės akcijos išdėstytos 62 puslapių - juose rasite geriausias kategorijos Maisto prekės prekes. Jei norite sutaupyti kito apsipirkimo parduotuvėje Rimi metu, štai jūsų ieškomas leidinys nepamirškite peržiūrėti visų akcijų, nuo 1 iki 62 puslapio. Jei norite apsipirkti protingai ir sutaupyti kito apsipirkimo parduotuvėje Rimi metu, štai naujausias savaitinis leidinys, kuris siūlo jums puikiais kainas ir nuostabias nuolaidas - nepraleiskite jo! Kasdien grįžkite į puslapį Mano Leidinys ir įsitikinkite, kad nepraleidžiate puikių akcijos, kuriuos siūlo jūsų geriausi prekybos centrai.
VELYKOS
JAUTIENOS
VYNIOTINIS SU
VIRTAIS KIAUŠINIAIS
IR AGURKĖLIAIS
sudėtingas | 4 asm. | 2 val.
1 kg jautienos sprandinės be kaulo
2 šaukštų garstyčių
2 šaukštų aliejaus
1 šaukšto miltų
Įdarui:
500 g maltos jautienos
½ šaukštelio rozmarinų
1 šaukšto mairūnų
1 šaukštelio čiobrelių
2 šaukštų kapotų petražolių
4 kietai virtų kiaušinių
1 marinuoto agurko
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
1. Išpjaustykite jautienos sprandinę taip,
kad gautųsi vienas didelis gabalas. Jei
norite paploninti gabalą, padaužykite jį
virtuviniu plaktuku.
2. Jautienos gabalą ištepkite
garstyčiomis. Pasigaminkite įdarą.
Dubenyje sumaišykite maltą jautieną
su žolelėmis ir prieskoniais. Įdarą
paskirstykite ant jautienos gabalo. Ant
įdaro sudėkite virtus kiaušinius, agurko
griežinėlius. Tvirtai susukite jautienos
ritinėlį, suriškite medvilniniu siūlu.
Vyniotinį paskaninkite druska ir pipirais,
pavoliokite miltuose ir dėkite į įkaitintą
keptuvę su aliejumi. Apkepkite po kelias
minutes iš visų pusių.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Į skardą
įpilkite 150 ml vandens, įdėkite vyniotinį
ir uždenkite dangčiu. Kepkite apie 1–1,5
valandos (priklauso nuo vyniotinio
storio). Iškeptą vyniotinį supjaustykite ir
patiekite su virtomis daržovėmis.
is bus ę
n
i
t
o
i
n
y
ndin
os v
Jautien esnis, j ei spra
r o.
an
dar sk osite iš vaka
nu
pamari
AVIENOS KUMPIS,
ĮDARYTAS FETA
KIAUŠINIŲ IR PORŲ
PAŠTETAS V
sudėtingas | 4 asm. | 2 val.
lengvas | 8 asm. | 1 val. 20 min.
1 kg avienos kumpio be kaulo
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 valgomojo svogūnėlio
1 skiltelės česnako
100 g džiovintų spanguolių
100 g fetos sūrio
1 šaukšto kapotų mėtos lapelių
1 kiaušinio trynio
1 kg bulvių
druskos ir pipirų pagal skonį
10 kietai virtų kiaušinių
2 kiaušinių
2 porų
80 g fermentinio sūrio
50 g šviežių petražolių
3 šaukštų sviesto + 2 šaukštų skardos
ištepimui
3 šaukštų džiūvėsėlių
žiupsnelio džiovintų rozmarinų
žiupsnelio malto muskato riešuto
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
Anakardžių riešutų pesto padažui:
100 g anakardžių
2 skiltelių česnako
150 ml alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio citrinų sulčių
30 g kietojo sūrio
20 g šviežių bazilikų
1. Svogūną ir česnaką nulupkite ir
susmulkinkite kubeliais. Keptuvę
įkaitinkite su aliejumi, suberkite
svogūną, pakepkite kelias minutes, kol
suminkštės, suberkite susmulkintą
česnaką ir dar pakepkite minutę.
Dubenyje sumaišykite keptą svogūną
ir česnaką su kapotomis džiovintomis
spanguolėmis, sutrupintu fetos sūriu,
sukapotais mėtos lapeliais. Įdėkite
kiaušinio trynį, paskaninkite pipirais.
Viską gerai išmaišykite.
2. Avienos kumpį įpjaukite lajaus link
keliose vietose, bet ne iki galo. Tarp
sluoksnių paskirstykite pagamintą
įdarą, tvirtai susukite ir suriškite su
medvilniniu siūlu.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 °C. Vyniotinį
padėkite ant skardos, išklotos folija. Į
skardą įpilkite 150 ml vandens. Kepkite
apie 30 minučių. Kaitrą sumažinkite
iki 180 °C, vyniotinį uždenkite folija ir
kepkite dar 1 valandą.
4. Bulves nuskuskite ir išvirkite
sūdytame vandenyje. Nukoškite.
5. Pasigaminkite anakardžių riešutų
pestą. Elektriniu smulkintuvu sutrinkite
riešutus, česnaką, bazilikus. Įpilkite
aliejaus ir dar kartą viską sutrinkite.
Pagardinkite sūriu, citrinų sultimis.
6. Bulves paskaninkite anakardžių pestu.
1. Porus nuplaukite, nusausinkite,
supjaustykite griežinėliais ir troškinkite
svieste ant silpnos kaitros apie 3–4 min.,
kol suminkštės. Atsargiai! Porai neturi
paruduoti.
2. Virtus kiaušinius nulupkite ir 5
vienetus supjaustykite vidutinio dydžio
kubeliais. Kiaušinius sumaišykite
su troškintais porais, kapotomis
petražolėmis ir tarkuotu sūriu. Įmuškite
2 kiaušinius, pagardinkite prieskoniais
ir išmaišykite masę. Nedidelę pyrago
kepimo formą ištepkite sviestu,
pabarstykite džiūvėsėliais, sukrėskite
pusę paruoštos masės, išdėliokite 5
virtų kiaušinių puseles ir ant viršaus
sukrėskite likusią masę. Dėkite paštetą į
įkaitintą iki 185 °C orkaitę. Kepkite apie
35–40 minučių.
i
uošt
p
a
p
į
j
ite
etą gal iniais.
t
š
a
p
i
š
am
Patiekd put pe lių kiau
ir
daigais
pavasaris 2020
15