Rimi leidinys - NEBEGALIOJA - p. 18 *

thumbnail - Rimi leidinys.
18 / 69

* Galioja šiose Rimi parduotuvėse

Žiūrėti daugiau
 
AFRIKIETIŠKI GELTONIEJI RYŽIAI V VG lengvas | 4 asm. | 20 min. 200 g basmati ryžių 2 šaukštai aliejaus ½ šaukšto rudojo cukraus 1 šaukštelis ciberžolės 2 šaukštai razinų 500 ml vandens Ryžius gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Nuplautus ryžius suberkite į puodą su aliejumi, cukrumi, ciberžole ir razinomis. Supilkite vandenį, išmaišykite, dėkite puodą ant kaitros, užvirkite, sumažinkite kaitrą, puodą uždenkite ir pavirkite, kol vanduo susigers – apie 10 minučių. Prieš patiekdami į stalą ryžius išmaišykite. aliejumi, suberkite nuluptus ir susmulkintinus valgomuosius svogūnėlius, pakepkite maišydami apie 2 minutes. Sudėkite nuluptus ir norimo dydžio gabalėliais supjaustytus pastarnokus ir kepkite apie 6 minutes, kol gražiai apkeps. 3. Supilkite sultinį, kapotus čiobrelius, pagardinkite druska, pipirais, išmaišykite. Patroškinkite ant vidutinės kaitros, kol pastarnokai suminkštės – apie 8 minutes. Sudėkite špinatus ir išmaišykite. 4. Kitame dubenyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus, maišydami pakepinkite apie 1 minutę. Nuolat maišydami miltus po truputį pilkite pieną, pakaitinkite, kol padažas ims tirštėti. Padažą pagardinkite druska, pipirais ir muskatais. 5. Paruoštą troškinį sudėkite į formą, užpilkite padažo. 6. Taip paruoštą troškinį, galite šauti į įkaitintą iki 180 °C orkaitę 8 minutėms arba skanauti iš karto. ČESNAKINIS MOLIŪGAS V lengvas | 4–6 asm. | 1 val. TROŠKINTI ŠPINATAI IR PASTARNOKAI V lengvas | 6–8 asm. | 40 min. 1 kg pastarnokų 500 g špinatų 2 valgomieji svogūnėliai 2 šaukštai sviesto 2 šaukštai aliejaus 500 ml sultinio 1 šaukštas kapotų čiobrelių Padažui: 1 šaukštas sviesto 1,5 šaukšto miltų 500 ml pieno ½ šaukštelio muskatų druskos, pipirų pagal skonį 1. Špinatus sudėkite į verdantį vandenį, palaikykite 10 sekundžių, išimkite ir perplaukite šaltu tekančiu vandeniu. 2. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą su 18 Druska ir pipirai 1 sviestinis moliūgas 2 šaukštai sviesto 2 šaukštai alyvuogių aliejaus 4 skiltelės česnako žiupsnelis druskos žiupsnelis Kajeno paprikos pipirų pagal skonį petražolių papuošimui 1. Moliūgą nulupkite, perpjaukite išilgai, pašalinkite sėklytes. Puseles įpjaukite 2-3 mm juostelėmis, bet ne iki galo, kad moliūgo puselės liktų vienoje vietoje. Moliūgo puseles dėkite perpjauta puse žemyn į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Šaukite į įkaitintą iki 200 °C orkaitę ir kepkite apie 20 minučių, kol moliūgas suminkštės. 2. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su kapotu česnaku ir Kajeno paprika. 3. Tirpintu sviestu ir prieskonių mišiniu aptepkite moliūgo puseles ir dar kepkite apie 25–30 minučių, kol bus minkštos. Iškeptas moliūgo puseles papuoškite kapotomis petražolėmis. IMBIERINIS SPANGUOLIŲ PYRAGAS V vidutinis | 4 asm. | 1 val. 160 g imbierinių sausainių 100 g graikinių riešutų 4 šaukštai rudojo cukraus 5 šaukštai ištirpinto sviesto Įdarui: 400 g šviežių arba šaldytų spanguolių 100 ml vandens 300 g cukraus 3 dideli kiaušiniai 3 kiaušinių tryniai žiupsnelis druskos 1 šaukštelis malto imbiero 130 ml citrinos sulčių 60 g sviesto Papuošimui: cukruotų spanguolių čiobrelių arba rozmarino džiovintų imbiero gabalėlių 1. Imbierinius sausainius, graikinius riešutus ir cukrų surinkite su virtuviniu kombainu iki trupinių. Supilkite ištirpintą sviestą į trupinius ir išmaišykite. 2. Imkite 28 cm kepimo formą, paskleiskite paruoštą sausainių pagrindą. Dėkite į įkaitintą 180°C orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių. Iškeptą pyrago pagrindą padėkite atvėsti. 3. Į puodą suberkite spanguoles, 200 g cukraus ir įpilkite 100 ml vandens. Užvirkite, sumažinkite kaitrą ir pavirkite apie 15 minučių, kol uogos suminkštės. 4. Išvirtas uogas sutrinkite su virtuviniu kombainu iki vientisos masės. 5. Atskirame inde išplakite kiaušinius ir trynius. Kiaušinių masę pagardinkite imbieru. 6. Kiaušinių masę įmaišykite į spanguolių tyrę ir nuolat maišydami pakaitinkite ant kaitros, kol masė ims tirštėti. Būkite atsargus, kad nepervirtų ir netaptu kiaušiniene. 7. Į paruoštą įdarą sudėkite kambario temperatūros sviesto kubelius. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite ant sausainių pagrindo ir palikite sustingti. 8. Pyragą papuoškite cukruotomis spanguolėmis, čiobrelių, rozmarino šakelėmis, džiovintais imbiero griežinėliais.

Kiti Rimi leidiniai

Naujausi leidiniai