9
Meksikietiška vištienos
sriuba su tortilijomis
vidutinis | 6 asm. | 1 val. 15 min.
4 vnt. vištų šlaunelių
600 ml vandens arba
sultinio
1,5 svogūno
2 morkų
1 saliero stiebo
1 česnako skiltelės
800 g nuluptų pomidorų
4 vidutinių bulvių
100 g moliūgo
150 g žaliųjų šparaginių
pupelių
340 g raudonųjų arba
juodųjų pupelių
230 g konservuotų
kukurūzų
1 šaukštelio maltų kuminų
½ šaukštelio aitriosios
paprikos
1–2 Chalapos pipirų
druskos pagal skonį
pipirų pagal skonį
Pateikimui:
5–6 tortilijų
100 g čederio sūrio
1–2 avokadų
1 žaliosios citrinos
1 pundelio kalendrų
1. Išvirkite sultinį iš vištų šlaunelių su morka ir svogūnu.
Virkite apie 1 valandą. Kai sriuba išvirs, išimkite vištų
šlauneles, sultinį perkoškite. Atskirkite mėsą nuo kaulų
ir odos. Mėsos gabalėlius sudėkite į dubenį.
2. Su aliejumi pakepinkite susmulkintą česnaką,
kubeliais supjaustytą 1 morką, 1/2 svogūno ir salierą.
Nukoškite juodąsias pupeles ir kukurūzus.
3. Į sultinį sudėkite apkeptas daržoves, pupeles,
kukurūzus, vištienos gabalėlius, supjaustytas kubeliais
bulves, moliūgus, susmulkintas šparagines pupeles,
pomidorus. Sriubą virkite apie 15–20 min., pagardinkite
druska, prieskoniais ir citrinos sultimis.
4. Įkaitinkite keptuvę. Tortilijas supjaustykite
juostelėmis ir apkepkite, kol įgaus auksinę spalvą. Prieš
patiekdami sriubą, įdėkite keptų tortilijų juostelių. Arba
galite apibarstyti tortiliją tarkuotu sūriu, perlenkti ją ir
apkepti, tada tortiliją supjaustyti į kelis trikampius.