KARTU SU
DEIVYDU
PRASPALIAUSKU
KONSERVUOTŲ „KO
LUMBO“ AVINŽIRNI
Ų SALOTOS SU
„PIEMENĖLIO“ GRIE
TINĖS IR SŪDYTOS LA
• 100 g „Kolu
ŠIŠOS PADAŽU
m- • 100 g
sūdytos
bo“ avinžirni
sk
ru
ų
d
in
tų
lašišos
sau- •
• 1 šaukštas
„Piemenėlio“
grietinės,
30% rieb.
Pusė svogūno
lėgrąžų sėklų
• Truputis sa
• 1 pomidora
l• Šaukštelis
s
džiosios papr
• Keletas lape
iga
lių
rs
ty
či
ų
kos miltelių
šviežių bazili
• 1 šaukštas
kų
• Šaukštelis
• Juodųjų pipi
majonezo
–––––––––
rų
• Į dubenį de
• Druskos
–––––––
dame kelis
–––––
šaukštus
konservuotų
svogūną ir su –––
avinžirnių.
dedame į dube
• Įberiame ži
nį su
upsnį saldži
avinžirniais.
osios paprik
miltelių ir sk
os
• Įberiame dr
rudintų lukš
uskos, juodųj
tentų
saulėgrąžų.
ų pipirų ir
viską gerai iš
maišome.
• Įdedame ši
• Salotas su
ek tiek garsty
dedame į lėkš
čių, šaukštą
majonezo ir ša
tę, tiekiame
su šviežiu po
ukštą grietinė
midoru.
• Supjaustom
s.
• Papuošiam
e lašišą, susm
e šviežio bazi
ulkiname
liko
lapeliais.
RVUOTŲ
MALTINUKAI IŠ „KOLUMBO“ KONSE
IENOS
AVINŽIRNIŲ IR iaiRŪKYTOS VI• ŠT
Rūkyta vištiena
• Konservuoti avinžirn
minas,
• Prieskonių mišinys: ku
rin
raudonėlis ir rozma as
• Pasirinktos žolelės
• Šaukštas miltų
• Dvi skiltelės česnako
pimui)
• Saulėgrąžų aliejus (ke
• Druska, pipirai
• Alyvuogių aliejus
urtas,
• Padažui: natūralus jog
urkas
ag
as
garstyčios ir švieži
–––––––––– lėgrąžų aliejų
––––––––––––––
• Į keptuvę pilame sau
edame kon• Į smulkinimo indą sud
prieskonių
servuotus avinžirnius,
s, šaukštą
ele
žol
as
mišinį, pasirinkt
aliejaus,
gių
vuo
aly
e
miltų, įpilam
irų.
įberiame druskos bei pip
am
rin e į vien• Visus produktus sut
tisą masę.
vištieną ir
• Susmulkiname rūkytą
įmaišome į maltą masę.
ir įkaitiname.
suformuojame
• Kol keptuvė kaista,
maltinukus.
5 minutes vis
• Maltinukus kepame
pavartydami.
gaminame pa• Kol maltinukai kepa,
name kubelki
mu
sus
dažą: agurką
lų jogurtą
liais ir dedame į natūra
aišome.
išm
su garstyčiomis, viską
Video receptą galite pažiūrėti: www.norfa.lt/receptai