KARTU SU
DEIVYDU
PRASPALIAUSKU
KEPTA BULVĖ SU ŠALT
AI RŪKYTA
„NORFOS“ MĖSINĖS
ŠONINE
• Šaltai rūk
yta šoninė
• 2 bulvės
• 50 g mėlyn
ojo pelėsinio
sūrio
• Alyvuogių
aliejaus (kep
imui)
• Gabalėlis
poro
•
2
–
sk
–––––––––
il
• Bulvę nusk
–––––––telės česnako
utame ir
–––––––
• Bulves su
supjaustome
smeigiame
plonais
• Mišinį užde
iešmeliais ir
griežinėliais.
dame ant bulv
padedame
ės
ir sandariai
an
• Sudedame
t folijos.
suvyniojame
į indą,
į
fo
•
li
Su
ją
sm
.
pašlakstome
ulkiname po
alyvuorą,
• Kepame ik
skiltelę česn
gių aliejumi,
i 160°C įkaiti
ako, šoninę,
įberiame
ntoje
orkaitėje 40
mėlynąjį pelė
druskos, pipi
min.
sinį sūrį, •
rų ir visA
tv
su
yn
beriame į indą
iojame foliją
ką gerai išm
aišome.
ir grąžinair
me bulvę kept
viską gerai iš
i dar 5 min. ik
maišome.
i
200°C įkaiti
ntoje orkaitėj
e.
IR
GREITA BULVIŲ SRIUBA SU SALIAMIU
„PIEMENĖLIO” GRIE150TImlNĖL„PEiemenėlio” • 2 vidutinio dydžio
•
• 1 svogūnas
bulvės
grietinėlės (12 % rieb.)
• 3–4 pasirinkti grybai
100 g saliamio
•
s
0 ml vištieno
40
•
otų
rvu
nse
ko
• Sauja
• Žiupsnio druskos
sultinio
zų
rū
ku
ku
ir pipirų
• Sviestas
––
• Petražolės
––
––
––
––
––––
––––––––––
bulves ir
• Nuluptas supjaustytas
, pilame
dą
puo
į
sviestą dedame
į.
tin
vištienos sul
e 5 min., pa• Bulvėms pavirus api
itros.
traukiame puodą nuo ka
gūną,
svo
į,
iam
sal
• Susmulkiname
.
bus
gry
us
nkt
iri
pas
žoleles ir
putį
tru
e
am
pil
ę
tuv
kep
tą
• Į įkaitin
e
am
eri
sub
alyvuogių aliejaus,
us ir visus
konservuotus kukurūz
s. Vis paktu
du
susmulkintus pro
.
min
4
3–
e
am
maišant kep
į puodą
me
eda
sud
ą
nyr
gar
tą
• Apkep
verdame.
.
min
5
kartu su bulvėmis ir
lame
įpi
ubą
sri
į
s,
• Išvirus bulvėm
” grielio
enė
em
„Pi
ml
100
maždaug
tinėlės ir užverdame.
skos ir pipirų.
• Pabaigoje įberiame dru
Video receptą galite pažiūrėti: www.norfa.lt/receptai