MAXIMA / SEZONAI
Suvalkija
Suvalkiečiai gali didžiuotis
savo mėsos gaminiais. Vien
ko vertas karalius - kapotos
mėsos skilandis. Netrūksta
suvalkiečių virtuvėse ir
rūkytų dešrų, ir kumpių.
Kitas šio regiono
lobis yra barščiai
su „auselėmis“ -
pasagėlės formos
virtinukais
su grybais.
Kaimiška
kiaušinienė
su šonine ir kruopomis
JUMS REIKĖS:
PARUOŠIMAS:
pusės pakelio kruopų mišinio sriuboms
1
Užmerkiame kruopas iš vakaro (taip jos virs trumpiau). Išmirkusias
kruopas nuplauname, užpilame vandeniu, kad apsemtų maždaug
2 centimetrus. Verdame ant mažos ugnies, kol kruopos suminkštės.
pusės stiklinės pomidorų tyrės
2 prinokusių pomidorų
2
Smulkiai supjaustome pomidorus, prieš tai pašalinę jų sėkleles. Galite
rinktis tokius, kuriuose sėklų yra labai nedaug. Išvirtą košę kartu su
pomidorais dedame į keptuvę ir lengvai apkepę įdedame pomidorų
tyrę bei dar kelias minutes pakaitiname.
gabalėlio šoninės
4 kiaušinių
3 Smulkiai supjaustome šoninę ir ją apkepame kartu į keptuvę
įmušę kiaušinius.
4 raugintų agurkų
4
Košę, kiaušinius ir šoninę dedame į lėkštę. Papuošiame smulkiai
pjaustytais agurkais ir svogūnų laiškais, pagardiname druska
ir pipirais.
svogūnų laiškų
druskos ir pipirų
10