MAXIMA / SEZONAI
Dzūkija
Kokia gi Dzūkija be grybų? Čia jie verdami, kepami,
troškinami, marinuojami, rauginami, naudojami
kaip įdarai pyragėliams ar virtinukams ir t. t.
Vytintos dešros - kitas dzūkų delikatesas.
Grikių blynai
su voveraitėmis
JUMS REIKĖS:
200 g grikių
PARUOŠIMAS:
1
Pagal pakuotės instrukciją išverdame grikius arba naudojame grikių
košės likučius. Į pravėsusią košę įmušame kiaušinius ir supilame
kefyrą bei gerai išmaišome. Į tešlą įmaišome ketvirtį smulkiai
supjaustyto svogūno bei petražolių. Pagardiname druska ir pipirais.
Blynus kepame įprastu būdu apversdami ant abiejų pusių, kol
gražiai apskrus.
1,5 stiklinės kefyro
pusės svogūno
300-400 g voveraičių
2
Voveraites nuplauname, supjaustome likusį svogūną ir viską kepame
ant sviesto gerai įkaitintoje keptuvėje. Po poros minučių įpilame
grietinėlę ir pagardiname druska bei pipirais. Kepame, kol nugaruos
dalis skysčio. Pagardiname šviežiomis žolelėmis.
3 šaukštų sviesto
0,5 stiklinės grietinėlės arba grietinės
krapų arba petražolių
3
Blynus patiekiame kartu su grybų padažu. Juos galime pagardinti
grietine arba kastiniu.
druskos ir pipirų
13