MAXIMA / SEZONAI
Žemaitija
Žemaitija be kastinio (grietinės ir sviesto plakinio) –
ne Žemaitija. Jį žemaičiai valgo su bulvėmis, jas
dar „padažę“ kanapių sėklose. Žemaičių virtuvėje
nemažai ir įvairių mėsos troškinių, pyragų su
vaisiais, uogomis ir uogienėmis.
Bulvių
plokštainis su kastiniu
JUMS REIKĖS:
PARUOŠIMAS:
6 didelių bulvių
1
Įkaitiname orkaitę iki 200 °C. Nuskustas bulves supjaustome
arba sutarkuojame plonais griežinėliais.
150 g sviesto
2
Į ištirpintą sviestą suberiame miltus ir gerai maišydami dar
šiek tiek pašildome šią masę. Intensyviai maišydami pilame
pieną. Kai masė sutirštės, išjungiame viryklę ir dar šiek
tiek pamaišome.
2 šaukštų miltų
2 stiklinių pieno
ketvirčio didelio svogūno
3
Svogūnus, porą šaukštų kastinio, žiupsnelį druskos ir
pipirų gerai išmaišome su supjaustytomis bulvėmis. Visą
masę sukrečiame į sviestu išteptą formą ir kepame apie
45-50 minučių.
kastinio
druskos ir pipirų
fermentinio sūrio arba šoninės pagal skonį
4
Iškeptą plokštainį patiekiame su kastiniu ir skanaujame dar šiltą.
12