SEZONAI
Vienas grilis – penki
patiekalai
Pirkinių sąrašas
Sūris SIRTAKIS HALLOUMI (225 g), 2 pak.
8,98 Eur
Rausvieji svogūnai, 0,742 kg
0,59 Eur
Smulkiavaisiai slyviniai pomidorai (250 g), 1 pak.
1,29 Eur
Ridikėliai (300 g), 1 pak.
1,09 Eur
Žalioji cukinija, 3 vnt.
2,37 Eur
Purškiamas Modenos balzaminis actas FATTORIE
(250 ml), 1 vnt.
2,99 Eur
Ypač tyras nefiltruotas alyvuogių aliejus BASSO
(500 ml), 1 vnt.
9,99 Eur
KORIO skystas medus (500 g), 1 vnt.
2,89 Eur
Česnakai, 0,686 kg
2,39 Eur
Petražolės (25 g), 2 pak.
0,98 Eur
Grūstos aitriosios paprikos TASTY HOME (40 g), 1 vnt.
0,82 Eur
Šviežios viščiukų broilerių šlaunelės (600 g), 5 pak.
8,45 Eur
Dideli apelsinai, 1,762 kg
3,51 Eur
Kalendros (vazonėlyje), 1 vnt.
1,59 Eur
Bambukiniai iešmeliai (30 cm), 1 pak.
1,49 Eur
Šviesi kvietinė duonos gira GUBERNIJA (500 ml), 1 vnt.
0,72 Eur.
Terijakio padažo marinatas KIKKOMAN (250 ml), 1 vnt.
4,77 Eur
Graikiškas natūralus jogurtas GRAIKIŠKA AMFORA
(370 g), 1 vnt.
1,29 Eur
Lietuviški trumpavaisiai agurkai, 0,602 kg
1,80 Eur
Žaliosios citrinos, 1,748 kg
4,70 Eur
Mėta vazonėlyje LINKĖJIMAI IŠ KAIMO, 1 vnt.
1,69 Eur
Kriaušės CONFERENCE (60-70 mm), 1,336 kg
2,39 Eur
Žemės riešutai be luobelių MINI DAY (150 g), 1 vnt.
0,44 Eur
Čiobreliai TASTE HOME (15 g), 1 vnt.
0,99 Eur
Braškės CALINDA (400 g), 2 pak.
7,98 Eur
Rudasis cukrus FAVORIT (500 g), 1 pak.
0,99 Eur
Gazuotas natūralus mineralinis vanduo DRUSKININKŲ
HERMIS (1 l), 2 vnt.
1,30 Eur
Kukurūzų krepšeliai TACO SHELLS SANTA MARIA
(135 g), 1 vnt.
2,83 Eur
Ledo kubeliai AKVILĖ, 1 kg
0,85 Eur
IŠ VISO MOKĖTI
82,16 Eur
Prekės buvo pirktos gegužės 9 dieną.
Pateiktos kainos yra reguliarios.
Sutaupykite
dar daugiau
su AČIŪ kortele!
6
Šefas pataria
Grilio sezono startui prireiks:
anglių ar malkų,
kepsninės ar saugios laužavietės,
žnyplių, iešmų, mentelės,
peilio,
keptuvės, ketaus puodo.
Verta žinoti
Gaminti lauke lengviau turint pjaustymo lentelę ir aštrų peilį.
Į gamtą pasiimkite kelis tuščius indus. Tikrai juos panaudosite, net
jei imdami dar nežinosite kam.
Jei į gamtą vykstate ilgesniam laikui, dalį mėsos užšaldykite.
Šaltkrepšyje ji laikysis ilgiau ir vėsins kitus produktus.
Pravers aliuminio folija – visada atsiras, ką į ją suvynioti.
Ant žarijų užmeskite rūkymo kubelius – dūmo kvapas ir skonis
bus daug stipresnis.
Paimkite šiek tiek daugiau anglių ar malkų.
Jei imate malkas – nepamirškite kirvuko. Anglims ir malkoms
rinkitės kietmedžius ar vaismedžius, jokiu būdu ne spygliuočius.
Geriausia – obelų, vyšnių, alksnių ir ąžuolų malkos bei anglys. Jei
malkos naudojamos rūkymui, jas vertėtų nužievinti.
Pasirūpinkite šiukšlių maišais.
Naudingi patarimai
Prieš kepant mėsą, ištraukite ją iš šaldytuvo, kad sušiltų iki
kambario temperatūros. Išvengsite problemos, kad išorė jau dega,
o mėsos vidus dar žalias.
Šašlykų kepimo laiką sutrumpinkite keliomis minutėmis. Karštus
sumeskite į puodą su pjaustytais svogūnais. Išmaišykite ir uždengę
dangčiu šiltai palikite 10–15 min. Per šį laiką šašlykai pasieks
tinkamą vartojimui vidinę temperatūrą. Mėsa bus sultinga, o
svogūnai įgaus mėsos aromato, bus skanūs ir neaitrūs.
Ant dviejų iešmelių suvertas krevetes daug lengviau vartyti.
Žuvis neprisvils prie grotelių ir įgaus gardaus aromato bei skonio,
jei ją kepsite ant grotelių pakloję citrinos ar apelsino griežinėlius.
Auksinė taisyklė – švara!
Grilį ir grilio įrankius visada laikykite švarius. Reguliariai išvalykite
pelenus. Saugokite, kad vanduo nepatektų į vidų ir po naudojimo
atvėsusią kepsninę uždenkite specialiu vandens nepraleidžiančiu
dangalu.
Ką daryti, kad maistas nekibtų prie grotelių?
Kepkite ant švarių, prižiūrėtų grotelių.
Prieš kepdami svogūno pusele patepkite groteles. Svogūno sultys
sudarys apsauginį sluoksnį ir kepama mėsa kibs daug mažiau, o
po kepimo groteles nuvalysite lengviau.
Mėsai nelipti prie grotelių padės ir šlakelis aliejaus. Groteles
apipurkšite aliejumi arba patepkite silikoniniu šepetėliu.