Nauja tradicija –
aguonpienio panakota
Jums reikės:
Panakotos paruošimas
4 lakštų želatinos arba 9 g birios želatinos
200 g riebios grietinėlės (30–35 % rieb.)
300 g aguonpienio
280 g aguonų
60 g cukraus
Vanilės ekstrakto (nebūtina)
Kelių mandarinų
1. Želatinos lakštus pamerkite į šaltą vandenį,
kad suminkštėtų.
Aguonpienio paruošimas
2. Grietinėlę, aguonpienį, cukrų, aguonas (30 g)
bei vanilės ekstraktą supilkite ir užvirkite.
3. Masei užvirus, sudėkite išmirkytus želatinos
lakštus, puodą nuimkite nuo viryklės ir gerai
išmaišykite virtuvine šluotele.
4. Masę supilkite į paruoštas stiklines ar indelius
ir papuoškite mandarinų skiltelėmis.
1. Aguonas (250 g) gerai praplaukite šaltu
vandeniu.
2. Užpilkite šiltu virintu vandeniu ir laikykite
per naktį arba bent kelias valandas.
3. Nupylus vandenį aguonas užpilkite
1 l karšto virinto vandens ir kelis kartus
sutrinkite kokteilinėje ar virtuviniu
kombainu bei perkoškite.
5