• MEISTRO PATARIMAS •
Gaminant paprastus ir greitai
paruošiamus patiekalus visada verta
investuoti į geriausius ingredientus,
nes jie ir yra viso patiekalo ašis.
Krepšeliai su grybais
Jums reikės:
Šaldytos filo tešlos
Rudųjų pievagrybių
Porų
Ožkų pieno sūrio
Alyvuogių aliejaus
Sviesto
Šviežio čiobrelio
Druskos
Pipirų
Paruošimas
1. Griežinėliais pjaustytus porus ir smulkintus grybus
kepkite ant nedidelio kiekio aliejaus, kad gerai
suminkštėtų. Viską paskaninkite čiobrelio lapeliais,
druska ir pipirais.
2. Atšildykite filo tešlą, ant švaraus paviršiaus ištieskite
vieną jos lakštą ir ištepkite lydytu sviestu. Užklokite nauju
tešlos lakštu ir vėl ištepkite sviestu. Pakartokite veiksmą
dar kartą. Turite gauti tris sluoksnius. Supjaustykite filo
tešlą į 12 lygių kvadratėlių.
3. Ant kvadratėlių uždėkite 1–2 valgomuosius šaukštus
grybų ir porų įdaro ir paskaninkite keliais gabaliukais
ožkų sūrio. Suformuokite nedidelius krepšelius.
4. Krepšelius ištepkite lydytu sviestu ir kepkite 185 °C
orkaitėje apie 25 min.
Šventiniai baršteliai
Pamirštas, bet neužmirštas autentiškas švenčių patiekalas –
baršteliai. Gardus ir lengvai paruošiamas, be šio užkandžio
neįsivaizduojame švenčių stalo.
Jums reikės:
0,5 l tarkuotų
marinuotų burokėlių
1 morkos
2 bulvių
1 saliero stiebo
1 l daržovių sultinio
Druskos
Pipirų
2 laurų lapų
Paruošimas
1. Supjaustykite bulves, morkas ir salierą panašaus dydžio
gabaliukais.
2. Užvirkite sultinį, sudėkite daržoves, laurų lapus ir
pagardinkite druska. Viską virkite apie 20 min., kol daržovės
suminkštės. Sudėkite marinuotus burokus ir dar pavirkite
apie 5 min.
3. Išimkite laurų lapus ir pipirų grūdelius. Paragaukite,
pagardinkite prieskoniais ir viską sutrinkite rankiniu
smulkintuvu iki tirštos vienalytės masės.
19