Lengvai
Lašišos šaltiena
Šaltiena – tikras lietuviškas
šedevras! Šis receptas padės lengvai
pasigaminti išskirtinį, organizmui
naudingo kolageno kupiną skanėstą.
Jums reikės:
1,8 kg lašišos
1 lašišos galvos
1 lašišos uodegos
2 svogūnų
2 morkų
1 citrinos
Garbanotųjų petražolių
10 g žuvų prieskonių
4 juodųjų pipirų
4 baltųjų pipirų
1 lauro lapo
Druskos
16
Paruošimas
1. Išvalytą lašišą supjaustykite; neišmeskite galvos ir uodegos.
2. Visą žuvį, nuskustas morkas ir svogūnus sudėkite į puodą ir užpilkite
vandeniu, kad ingredientai būtų visiškai apsemti.
3. Viską virkite apie 25 min.
4. Išimkite žuvį ir gražiai atskirkite nuo kaulų bei odos ir atidėkite į šalį.
5. Odą ir žuvies likučius grąžinkite į puodą, sudėkite pipirus, lauro lapą.
Virkite dar apie 40 min.
6. Išvirus šaltienos pagrindui, sultinį gerai nukoškite.
7. Į pasirinktą formą sudėkite žuvį, plonai pjaustytus citrinos
griežinėlius, lengvai smulkintas garbanotąsias petražoles ir viską
užpilkite skaidriu žuvies sultiniu.
8. Šaltieną padėkite į šaldytuvą ir laukite, kol sustings.
9. Norėdami šaltieną patiekti gražiau, formą įmerkite į karštą vandenį ir
atsargiai išverskite į lėkštę.