Dabartinė „Maxima“ reklama

1 3 5 6 ... 32
1 3 5 6 ... 32
MAXIMA Šefo žodis Gyvenimas yra skanus. Skanauti ji, mėgautis ir dalintis skonio istorijomis yra nepaprastas malonumas. Ypač tuomet, kai šiluma išvilioja įterasas, kiemus, aikšteles miške, prie ežero ar vidury miesto. Grilis yra nuostabi galimybė kurti maisto istorijas, būti kartu, ieškoti tobulų skonio derinių, daug juoktis ir leisti laiką su tais, kurie jums brangüs. Kepsniai kiekvienos šalies kultūroje turi savo istorijas ir pavadinimus. Iš mūsų tėvų ir senelių atkeliavo tradicija kepti ant iešmo užmautą mėsą, už Kaukazo kalnų populiarų šašlyką. Mes gi labiau megstame amerikietiškus kepsnius. Amerikiečiai turi toki trumpinį BBQ. Lietuviško atitikmens vis dar ieškau, nors šios raidės tarsi apibrežia visą kepsnių filosofiją. Daugybė pavadinimų mėsos kepsniams buvo duota dar praėjusio amžiaus pradžioje, kai Niujorko kepsnių namuose mėsa buvo valgoma be garnyro ir... rankomis Jei reiktų išrinkti populiariausią kepsnį Lietuvoje, juo neabejotinai taptų nugarinės kepsnys. Toki, žinoma, geriau kepti grilyje arba, kitaip tariant, kepsninėje su dangčiu. Mėsa joje bus minkštutėlė ir pavyks bet kokiu oru, po dangčiu rusenančios anglys nebijo nei vėjo, nei lietaus. Vakarėlis su draugais bus tikrai pasisekęs, jei į kepsnine pribersite gerų anglių ir nuolat stebėsite procesą. Fantazuoti galite į valias - aš ant griliaus kepu ne tik mėsą, žuvi ir daržoves, kurios tampa puikiu garnyru mėsos patiekalams, bet ir picas, blynus, netgi kiaušinienę pusryčiams. Dešrelės ar daržovės, žuvis ar maltinis mėsainiui, vaikų mėgstami desertai, svarbu tik atidžiai stebėti, kad ugnis jūsų patiekalo nesuvalgyty. Jonas Jonušas Nepriklausomas konsultantas, tikras gero maisto entuziastas, ,,No Chef" ikurėjas, lektorius ir maisto dirbtuvių vedėjas. Nuo mažens Joną domino neatrasti maisto skoniai, ypatingos patirtys virtuvėje. Jis nemegina pakeisti lietuvių mitybos ipročių, bet kviečia virtuvėje žaisti, eksperimentuoti, derinti skirtingas maisto kultūras ir kiekvieną kartą džiaugtis skaniu maistu ir gera kompanija. ,,Maximos" lentynos šį grilio sezoną lūžta nuo naujienų. Meistrai paruošė įdomiausių mėsos marinavimo receptų, o geriausi kepsniai laukia valgytojų. Drauge su ,Maximos" kulinarais šiame leidinyje jums pristatysime daugybę naudingy patarimų ir idėjų, kad grilio popietė ar vakarélis taptų įsimintinu kulinariniu nuotykiu. Vers kite puslapi po puslapio, išbandykite juos ir mėgaukitės lengvu grilio dumo kvapu. Šefo žodis 3