Nuo
2021
04 29
Vazoninė rožė
• Įvairių spalvų
• Aukštis apie 30 cm
Levanda
• Aukštis apie
32 cm
Moliūgų lazanija
Lazanijos ingredientai:
lazanijos lakštai;
gabalas moliūgo arba
mažas moliūgėlis;
obuolio dydžio
saliero šaknis;
svogūnas, kelios
skiltelės česnako;
400 ml pomidorų
pastos, o dar geriau –
naminio pomidorų
padažo;
didelė sauja tarkuoto
fermentinio sūrio;
mėgstamos žolelės;
druska pagal skonį.
Bešamelio padažo ingredientai:
46
400 ml pieno;
40 g miltų;
40 g sviesto;
50 g tarkuoto
kietojo sūrio.
Ši lazanija sužavės net klasikinės lazanijos mėgėjus ir
padės sudoroti dažnai per didelį moliūgų derlių.
Svogūną, česnaką, salierą ir moliūgą supjaustykite kubeliais
ir pakepinkite su druska bei žolelėmis, kol suminkštės. Supilkite
į daržoves pomidorų masę ir dar truputį patroškinkite.
Bešamelio padažas: mažame puode ištirpinkite sviestą, supilkite
miltus ir kelias minutes maišydami pakepkite. Tada labai lėtai į šią
masę pilkite pieną ir maišykite. Neskubėkite – padažas turi sutirštėti.
Jei taip nenutiko, įdėkite dar miltų ir vis maišykite. Kai padažas
sutirštės, suberkite kietąjį sūrį, įdėkite druskos pagal skonį ir
išmaišykite.
Lazanijos sluoksniavimas: paimkite
kepimo indą, padenkite dugną
lazanijos lakštais, dėkite sluoksnį
moliūgų masės, tepkite bešamelio
padažo ir taip tęskite, kol baigsis
moliūgų masė. Ant viršutinio
sluoksnio būtinai užpilkite
bešamelio ir užbarstykite sūrio.
Kepkite 180 °C laipsnių
temperatūroje 40–50 min.
Daugiau receptų ieškokite
www.receptai.lidl.lt