Netikėti skoniai
Pabandykite česnakus pakepti ant laužo ar
grotelių, o kai jie suminkštės, tepkite ant
duonos. Puikus užkandis, nukeliantis Jus į
skonių jūrą.
Viščiukų peteliai
su traškiomis
salotomis
2 porcijos
20 min.
INGREDIENTAI:
• 1 pakuotė viščiukų petelių rūkytų
paprikų marinate;
• 3 žaliosios citrinos;
• 1 aitrioji paprika;
• 3–5 ridikėliai;
• ¹/₄ kopūsto (nedidelio šviežio);
• 1 svogūnas (rausvasis);
• 1 morka;
• sauja petražolių lapelių;
• 3 v. š. obuolių acto;
• 2 v. š. alyvuogių aliejus;
• druska, pipirai.
PARUOŠIMO INSTRUKCIJA
Violetiniai skonio burtai
Supjaustykite baklažanus griežinėliais ir
nusausinkite, apibarstę mėgstamais
prieskoniais apkepkite ant laužo ar
grotelių. Skanaus!
Nauji
eksperimentai
1| Grilį įkaitinkite iki 190 laipsnių netiesioginės
kaitros.
2| Ant grotelių dėkite viščiukų petelius rūkytų
paprikų marinate ir kepkite 30 minučių.
3| Kol peteliai kepa, pasiruoškite salotas:
į dubenį šiaudeliais sutarkuokite morkas, šviežią
kopūstą, sudėkite smulkiai pjaustytus petražolių
lapelius, plonais pusžiedžiais pjaustytą rausvąjį
svogūną, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką ir
ridikėlius.
4| Supilkite alyvuogių aliejų, įspauskite vienos
žaliosios citrinos sultis, supilkite obuolių actą ir
pagardnkite druska, pipirais.
5| Salotas labai gerai išmasažuokite rankomis,
kad pasiskirstytų skoniai ir palikite pastovėti, kol
baigs kepti peteliai.
6| Petelius patiekite lėkštėje su salotomis.
Parduotuvėse LIDL rasite tiek
baltųjų, tiek rudųjų
pievagrybių.
Paeksperimentuokite su
skoniais apkepdami
pievagrybių galvas ir įdarydami
jas įvairiais ingredientais.
27