Virtuvė lauke
Virtuvė lauke
Naudinga žinoti
1
3
2
2
5
4
6
Anglimis kūrenama kepsninė
Kepant ant tradicinės kepsninės maistas įgauna
nepakartojamą dūmo aromatą. Anglimis ar briketais
galite padalinti kepimo paviršių į labai karštą ir mažiau
karštą, taip praplėsdami savo kulinarines galimybes –
ant kepsninės iškeptumėte picą ar net azijietiškų
patiekalų kiniškoje keptuvėje. Anglinė kepsninė įkaista
98
labiau už dujinę, bet lėčiau. Rekomenduojame užkūrus
kepsninę palaukti bent 30–40 minučių arba tol, kol
anglys pasidengs pilkais pelenais, ir tik tada kepti.
Kaitra reguliuojama kepsninės gaubte ir priekinėje
dalyje esančiomis vėdinimo angomis. Baigus kepti reikia
uždaryti gaubtą ir vėdinimo angas, kad anglys užgestų.
1. Ant gaubto įmontuotas termometras, taigi kepimo
temperatūrą reguliuokite jo nė nepakeldami.
5. Pelenų padėklą galima ištraukti, taigi, baigę kepti,
pelenus lengvai pašalinsite.
2. Kad temperatūra kepsninėje būtų tokia, kokios reikia,
ant gaubto ir priekinėje kepsninės dalyje įmontuotais
nerūdijančiojo plieno vožtuvais reguliuokite patenkančio
oro srautą.
6. Lentynėlėse po kepsnine susidėsite visus reikmenis:
stalo įrankius, serviravimo padėklus ir kt., kad ką tik
iškeptą karštą maistą galėtumėte tuojau pat patiekti
ant stalo.
3. Kepimo grotelės patvarios ir atsparios korozijai, nes
pagamintos iš kokybiško nerūdijančiojo plieno.
4. Neįkaistanti nerūdijančiojo plieno rankena.
99