AKROPOLIS leidinys - NEBEGALIOJA - p. 58 *

thumbnail - AKROPOLIS leidinys.
58 / 73

* Galioja visose AKROPOLIS parduotuvėse.

 
Kalnarjiu studia Glan Luca Demare AR PAČIAM UŽTENKA LAIKO GAMINTI KAI ATVYKOTE Į LIETUVĄ, ITALIŠKĄ VIRTUVĘ RADOTE AR ATSIVEŽĖTE SU SAVIMI? NAMUOSE? Taip, žinoma. Kiekvieną vakarą po maisto gaminimo renginių studijoje dieną užbaigiu gamindamas namuose. Ne, deja, ji atvažiavo ne su manimi. Žinoma, iš pradžių itališka virtuvė čia išsiskyrė tik tuo, kad ant mėsos buvo dedama daug grażgarstės... Aišku, tikram italui tokia in- terpretacija kelia šypseną, bet su ja galima susidurti dar ir dabar, ir ne tik Lietuvoje. Kita vertus, jau ir Lietuvoje itališkos virtuvės lygis stipriai paaugo. NUO KO PRASIDEDA JŪSŲ DIENA IR KOKIA JI? Irgi nuo to paties – maisto gaminimo (juokiasi). Taip pat vaikų ir rūpesčio jais: visur juos vežioju, kitaip tariant, dar dirbu ir taksistu. Tada keliauju sportuoti, kad ne- mirčiau per greitai. Tuomet į darbą einu gaminti šviežių makaronų ir padažų, kurie bus parduodami, bei spręsti kitų reikalų, o vakare savo studijoje vedu maisto gami- nimo renginius. KAS YRA TA TIKRA ITALIŠKA VIRTUVĖ? PASAULYJE TAI - PICOS IR MAKARONAI. Ne, itališka virtuvė tai – maisto tradicija. Kiekviename Italijos regione ji yra skirtinga. Pavyzdžiui, Pjemonte, iš kur esu kiles, gaminami ravioliai, bulvių virtinukai, rizo- tas, kulninė.. Tačiau mano regionas labai skiriasi nuo pietinių ir netgi nuo kaimyninių regionų. Net valgymo stilius kitoks. Pavyzdžiui, prie Milano, Lombardijoje, valgoma riebiau. Ligūrijoje – daugiau žuvies ir žalėsių. GIAN LUCA, TAI KOKS YRA ŠEFŲ PASAULIS? Tie, kas turi restoranus, yra tikri didvyriai. Vakarais savo studijoje vedu maisto gaminimo renginius ir jau 21-22 val. galiu eiti namo. O restoranų šefai, patys su- prantate, tokiu metu namo dar tikrai neplanuoja. MAKARONAIIR RAVIOLIAI - JŪSŲ SPECIALIZACIJA. KOKIAS DAŽNIAUSIAS KLAIDAS DAROME GAMINDAMI AR TAI YRA PRIEŽASTIS, KODĖL MAKARONUS? NEBEDIRBATE RESTORANE? Visų pirma – pilama per mažai vandens. Vandenyje jie turi judėti laisvai. Be to, dažnai naudojami džiovinti ma- karonai, tačiau skaniausi yra švieži. Dabar tokių jau ga- lima įsigyti ir didžiuosiuose prekybos centruose. Galiau- siai, makaronų nereikia pervirti. Geriau kiek traškesni, vadinamieji „al dente". Aš dar noriu turėti ir gyvenimą, ir žmoną, ir kad vai- kai mane matytų (juokiasi). Be to, svetimame restorane dirbti nenorėčiau. Ne visi gali dirbti samdomą darbą ir aš esu vienas iš jų. Kita vertus, netgi nedirbdamas res- torane per dieną prie darbų sugebu praleisti po 13-16 valandų, tačiau jas pats galiu planuoti!

Kiti AKROPOLIS leidiniai

Naujausi leidiniai